در مورد سایر شیرین کننده ها چه می دانیم؟
مجموعه ای از شیرین کننده های مصنوعی با ساختارهای شیمیایی متفاوت در بازار وجود دارد. اطلاعات در مورد اثرات دراز مدت آنها بر سلامتی وجود ندارد.
جوآن اسلاوین، استاد علوم غذایی و تغذیه در دانشگاه مینهسوتا-شهرهای دوقلوی مینهسوتا، میگوید هیچ «برنده» مشخصی وجود ندارد که برای شما بهترین باشد.
در بهار، WHO اعلام کرد که شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام، استویا، سوکرالوز و ساخارین ممکن است به کاهش چربی بدن افراد کمک نکنند و مصرف آنها ممکن است با خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و مرگ و میر کلی همراه باشد. اریتریتول، یک جایگزین قند صفر کالری، اخیراً به دلیل ارتباط بالقوه آن با مشکلات قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفته است، اگرچه این شواهد قطعی نیست.
برخی از کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که شیرین کننده های مصنوعی را به طور کلی از رژیم غذایی خود حذف کنید، هر چند که ممکن است چالش برانگیز باشد. “اگر آنها هیچ کار مفیدی انجام نمی دهند، و در رژیم غذایی مورد نیاز نیستند، و هیچ مزیت واقعی وجود ندارد – چرا با آنها زحمت بکشیم؟” ماریون نستله، استاد تغذیه، مطالعات مواد غذایی و بهداشت عمومی در دانشگاه نیویورک گفت.
اما شکر نیز با نگرانی هایی همراه است. هر چیزی که به طور مداوم قند خون شما را افزایش دهد می تواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر دیابت یا اختلال متابولیک دیگری دارید. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها مصرف مکرر نوشیدنی های شیرین شده با قند مانند نوشابه های معمولی را با دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی، چاقی و سایر نگرانی های بهداشتی مرتبط دانسته اند.
دکتر “همیشه خطر وجود دارد.” اسلاوین گفت. در نهایت، اگر بتوانید کالری را تحمل کنید، شاید کمی شکر موجود در لیموناد بهتر از یک شیرین کننده جایگزین باشد. این تماس شماست، بسته به وضعیت سلامتی و کاری که می خواهید انجام دهید.”